‘Astro-Fest’ astronomi meraklılarını Uludağ’da buluşturacak

0

BTM tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek “Astro-Fest”, astronomi meraklılarını 12-14 Ağustos’ta Uludağ’da bir araya getirecek.

 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenecek “Astro-Fest”, astronomi meraklılarını 12-14 Ağustos’ta Uludağ’da buluşturacak.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, BTM tarafından bu yıl ikincisi Uludağ 2. Yerleşim Bölgesi’nde yapılacak etkinlikte, bilim dünyasına yön veren kuruluşlardan gelecek uzmanlarla gökyüzü sohbetleri ve gözlemler gerçekleştirilecek.

 

“Mars’ın keşfi”, “uzay ve astronominin bilinmeyenleri”, “İslam ve astronomi” gibi temaların işleneceği konferansların da düzenleneceği festivalde, her yaş grubuna yönelik gök atlası, güneş saati, planetaryum gibi astronomi atölyeleri planlanacak.

 

Festivalde, çocuklara yönelik doğa yürüyüşleri ve doğa keşifleri gerçekleştirilecek. Festival süresi boyunca alana kurulacak çadırlarda ya da otelde konaklayacak katılımcıların, 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen “Perseid göktaşı yağmuru” esnasında saatte 100’e yakın göktaşını rahatlıkla gözlemleyebilecek.

 

Meteor yağmurunun yanı sıra gökyüzü tutkunları, alana kurulacak dev teleskoplarla birçok galaksi ve gezegeni de gözlemleme şansına erişecek, gündüz saatlerinde ise güneş gözlemi yapılabilecek.

 

BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, festivalin kayıtlarının günler öncesinden dolduğunu belirterek, “Festivalin paydaşları NASA, CERN, TÜBİTAK, Türkiye Astronomi Derneği, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi ile Ulrecht Üniversitesi oldu. Bursa’da astronomiye ilginin bu denli yoğun olması, gök bilimleri açısından bizi umutlandırdı.” ifadelerini kullandı.

 

 

TRTHABER  10.08.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here