Tesla Oto Pilotu Tekrar Kaza Yaptı

0

Tesla’nın geliştirip otomobil aşıklarına sunduğu Tesla Model X’in önemli bir parçası olan oto pilot özelliği yüzünden bir başka kazanın daha yaşandığı açıklandı.

 

Tesla’nın otomobilseverlerin hayallerini süsleyen aracı, Tesla Model X için bir başka üzücü haber daha geldi. Geçtiğimiz aylarda, Model X’in oto pilot özelliğini kullanan bir sürücünün hayatını kaybettiğini öğrenmiş ve Tesla’dan da doğrulama almıştık. Benzeri bir durum ise geçtiğimiz günlerde yaşandı. Ancak bu kez ölümlü bir kaza söz konusu değil.

ABD’li bir sürücünün Montana’da kullandığı Tesla Model X araç, geçtiğimiz Pazar günü büyük bir kazaya uğradı. CNNMonkey’nin haberine göre, oto pilot özelliğini kullanan sürücü neyse ki kazadan kurtulmayı başardı.

Soyadının Pang olduğu açıklanan araç sürücüsü, gece yarısı saatlerinde hız limitini geçmeden, oto pilot özelliği aktif şekilde Model X ile yola devam ederken, otomobil bir anda yoldan çıkmış. Yol kenarındaki tabelalara çarpmaya başlayan Tesla Model X, ufak bir kütük yığınına çarparak durmuş.

Sürücü kabahatli!

Pang’in yetkililere söylediğine göre, oto pilot özelliği ile yolculuk ederken, elleri direksiyonun üzerinde değilmiş. Tesla daha önce yaptığı açıklamalarda, ne olursa olsun sürüş esnasında elleri direksiyonda hazır tutmak gerektiğinin altını çizdi. 

Üreticinin de onayladığı kaza sonucunda, Pang’in ölümcül bir yara almadan araçtan çıkabildiği söylendi.

Daha önce yaşanan ölümcül olay ise, 7 Mayıs tarihinde Florida’da gerçekleşmiş ve sürücüsünün hayatını kaybetmesine sebep olmuştu.

SHIFTDELETE  14.07.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here