TSK 260 adet PARS alıyor

0

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ile FNSS Savunma Sistemleri A.Ş ile arasında imzalanan anlaşma ile PARS araçlara monte 260 adet tanksavar sistemi üretilecek.

 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), FNSS Savunma Sistemleri A.Ş ile “Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi Sözleşmesi” imzaladı. Proje kapsamında paletli ve tekerlekli tipte toplam 260 adet tanksavar sistemi tedarik edilecek.

 

İMZALAR TAMAM

 

SSM’den yapılan yazılı açıklamada, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 9 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan karar uyarınca FNSS Savunma Sistemleri A.Ş. ile yürütülmekte olan sözleşme görüşmelerinde sona gelindiğini ve 27 Haziran 2016 tarihinde, Müsteşarlıkta düzenlenen törenle STA Projesi Sözleşmesi’nin imzalandığı bildirildi.

 

 

260 ADET TANKSAVAR

 

Projeye ilişkin bilgilerin verildiği açıklamada, “İhale süreci proje kapsamında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterinde bulunan ve yurtiçinde geliştirilmiş olan tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini arttıracak şekilde, projeye özel geliştirilecek tanksavar kuleleri ile zırhlı araçlara entegre edilecektir. Proje ile paletli ve tekerlekli tipte, toplam 260 adet Tanksavar sistemi tedarik edilecektir.

 

TANK KATİLİ PARSLARIN ÖZELLİKLERİ

 

Modern Atış ve Komuta Kontrol yeteneklerine sahip olarak geliştirilecek olan tanksavar silah sistemi kuleleri, atışa hazır tanksavar füzesinin yanı sıra, 7.62 mm makineli tüfek ile teçhiz edilecektir. FNSS, KAPLAN araç ailesinin en hafif üyesini, STA projesi kapsamında paletli tip ve PARS 4×4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak üretmeyi planlamaktadır. STA projesi kapsamında geliştirilecek olan amfibi özellikteki paletli ve tekerlekli araçlar, balistik ve mayın korumasına sahip olacak, zırhlı birliklerle ortak harekat icra edebilecek, modüler mekanik ve elektronik altyapıları ile ilerde doğabilecek ihtiyaçlara çabuk uyum sağlayabileceklerdir. Tanksavar silah sistemi taşımaya yönelik olarak geliştirilecek araçlar, dünya ordularındaki benzerleri arasında en moderni olmakla birlikte, zırh korumalı hafif yapısıyla farklı görevlerde de kullanılabilecek platformlar olarak tasarlanmıştır” denildi.

 

 

2020’DE ENVANTERE GİRECEK

 

Projede geliştirilen sistemlerin tasarım, geliştirme faaliyetleri ve prototip kalifikasyon süreçlerinin 2018 yılında tamamlanacağı belirtilerek, takip eden 2 yıl içerisinde 260 adet STA sisteminin “milli ve yerli” üretimin örnekleri olarak KKK envanterine gireceği bildirildi.

 

 

HABERLER  28.06.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here