Türkiye’nin ilk drone yarışması İKÜ’de gerçekleşti

0

İstanbul Kültür Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü, düzenlediği Türkiye’nin ilk bağımsız ve profesyonel drone yarışması “İKÜ Drone Racing” organizasyonu ile bir ilke imza attı. İlk olarak Amerika’da organize edilen ve yavaş yavaş tüm dünyaya yayılan drone yarışmalarının Türkiye’de gerçekleşen birinci ayağı, İKÜ Ataköy yerleşkesinde geniş bir katılımla gerçekleşti.

 

Red Bull desteğiyle düzenlenen ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen drone profesyonellerini bir araya toplayan yarışmada 17 katılımcı, 4 etaptan oluşan platformda yarıştı. Yarışmacılar, rüzgarlı hava koşullarına rağmen zorlu parkurda yüksek hızlara ulaştırdıkları drone’larla oldukça başarılı bir performans sergiledi. Kıyasıya rekabete ve eğlenceli görüntülere sahne olan yarışmayı kazanan isim, yarışmaya İstanbul’dan katılan Mert Bilaloğlu oldu.

 

Türkiye’nin ilk bağımsız ve profesyonel drone yarışmasını düzenlemenin verdiği heyecan ve mutluluğu dile getiren İKÜ IEEE Öğrenci Kulübü üyeleri, bundan sonraki en büyük hedeflerinin İKÜ Drone Racing’in gelenekselleşmesi ve uluslararası düzeye ulaşması olduğunu belirtti.

 

İHA 25.05.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here