İş Bankası Silikon Vadisi’nde

0

TÜRKİYE İş Bankası, iştiraki SoftTech üzerinden MaxiTech markası ile dünyaya açılıyor. İş Bankası’nın Silikon Vadisi’ndeki dijital üssü olma görevini üstlenecek MaxiTech, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran ve Yalçın Sezen ile SoftTech Genel Müdürü Şerafettin Özer’in katılımlarıyla San Francisco’da açıldı.

 

İş Bankası’nın dijital dönüşümünü desteklemek üzere Silikon Vadisi’nde kurulan MaxiTech, yeni teknolojilerle ilgili gelişmelerin merkezinde, Banka ve SoftTech için dijitalleşme fırsatlarını araştıracak. Genel Müdürlüğü’nü Burak Arık’ın üstleneceği MaxiTech, İTÜ Arı Teknokent’in San Francisco ofisinde faaliyetlerine başlayacak.

 

ÇALIŞANLAR ‘VADİYE’

İş Bankası’nın dijital dönüşümünde; mobil platformlar, sosyal medya, büyük veri, bulut hizmetler, nesnelerin interneti, siber güvenlik ve çevik yazılım gibi alanlar başta olmak üzere, yeni teknolojilerin son derece önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Adnan Bali, “MaxiTech ile yüksek teknoloji firmalarını ve fintech şirketlerini yakından izleme hedefleniyor.

 

İş Bankası ve SoftTech çalışanlarının belirli aralıklarla MaxiTech ofisinde görev almaları, inovasyon projelerine doğrudan katılmaları ve teknolojideki yeni gelişmeleri yerinde deneyimleyerek teknik yetkinliklerini geliştirmeleri planlanıyor” dedi.

Türkiye İş Bankası’nın ‘Türkler bankacılık yapamaz’ denilen bir dönemde kurularak dünyanın en değerli bankaları arasına girdiğini hatırlatan Bali şunları söyledi: “Silikon Vadisi’nde finansal inovasyon konusunda faaliyet gösteren ve kısaca ‘fintech’ adıyla anılan teknoloji girişimlerinin sayısı her geçen gün artıyor ve bu, biz bankalar için yeni iş modellerine yönelik fırsatlar barındırıyor. Trendleri çok yakından takip ediyoruz. Silikon Vadisi’nde gelecek vaat eden girişimlerin erken aşamalarda tespit edilmesi için geçen yıl buraya bir ziyarette bulunmuş ve dijital dönüşüm projemizi başlatma kararı almıştık. Türkiye’nin En İyi Dijital Bankası Olma vizyonuyla yolumuza devam ediyoruz.”

 

HÜRRİYET  14.05.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here