Türk mucitler Cenevre’de yarışacak

0

Üç Türk buluşunun yarışacağı 44. Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı 13 Nisan’da başlıyor.

 

Bu yıl 44’üncüsü gerçekleştirilecek olan Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı, 13 Nisan’da başlıyor. 40 ülkeden 700’e yakın buluşçunun katılacağı fuarda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3 Türk buluşu yer alacak.

Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı, 13-17 Nisan tarihleri arasında kapılarını açıyor. 85 uzmandan oluşan uluslararası bir jüri, çeşitli kategorilerde tanıtımı yapılan buluşları ödüllendirecek. Geçtiğimiz yıl iki altın bir de gümüş madalya aldığımız Cenevre Uluslararası Buluşlar Fuarı’nda, bu yıl da 3 buluşumuz altın madalya için yarışacak. 

Sanayiciler ve yatırımcılar tarafından da büyük ilgiyle karşılanan fuar, buluşların uluslararası tanıtımına ve hayata geçirilebilmesi için finansal destek sağlanmasına önemli katkı da bulunuyor.

Üç Türk buluşu altın madalya için Cenevre’de 

Şahin Öner tarafından buluşu gerçekleştirilen ve Destek Patent tarafından başvurusu yapılan, “Kavşaklarda kontrolü sağlayan bilgi panosu yapılanması” fuarda yer alacak Türk buluşları arasında… Buluş, kavşaklarda sürücülerin yaklaştığı trafik ışıklarının o andaki durumunu, sürücülere önceden bildirerek kontrolü artıran ve geçiş üstünlüğü olan araçların kırmızı ışıkta beklemesini engellemeye yarayan bir bilgi panosu yapılanması.

Necat Emircan tarafından gerçekleştirilen ve yine Destek Patent tarafından başvurusu yapılan bir diğer buluşumuz ise “Akışkanlığı düşük ürünler için elastik iç torbalı ve valf mekanizmalı ambalaj”. Buluş, bir hazne içinde ambalajlanan düşük akışkanlığa sahip ketçap, mayonez, vb. gıda ya da gıda dışı ürünlerin ambalaj içinde ürün bırakılmadan, aynı zamanda bu işlem sırasında ürünü hava ile hiç temas ettirmeden bir akış deliğinden kolayca dışarıya akıtılmasını sağlayan ambalaj içi yapılanması. 

Fuarda yer alacak bir diğer Türk buluşu ise Adem Arıbaş ve Gürçağ Özler tarafından gerçekleştirilen “katlanabilir demonte kutu tuğla sistemi”. Bu buluş ile kolayca katlanabilen modüler yapıdaki tuğla sistemiyle üst üste dizilerek duvar, pano, panel, oda vb. yapı oluşturulması özellikle de fuar stantları ve ev ya da ofis içinde alçıpanın yerini alabilecek alternatif bir yeni bölme veya oda oluşturacak yapılanma amaçlandı.

 

DÜNYA  12.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here