“Dokunulabilir Matematik” sergisi Türkiye’de

0

Matematiği 7’den 70’e “dokunarak” öğreten, Amerika’dan Güney Kore’ye dünyanın bir çok ülkesini gezen “Dokunulabilir Matematik” sergisi, İzmir’de açıldı.

 

Goethe Enstitüsü tarafından İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde açılan sergi, matematiğin en soyut yanlarını duyularla algılanabilir şekilde ortaya koyuyor, ön bilgisi olmasa da tüm yaş grupları için matematiği anlaşılabilir kılıyor.

Ziyaretçiler, 28 Nisan’a kadar açık kalacak sergide puzzle yapacak, köprüler kuracak, bulmaca oyunlarında “kafa patlatacak”, bilye yarışı izleyecek, sabun zarları oluşturacak ve bunları yaparken matematik ile uğraşacak.

Goethe Enstitüsü Kültürel Etkinlikler Koordinatörü Özlem Günerli, yaptığı açıklamada, dünyanın ilk uygulamalı matematik müzesi olan Almanya’nın Giessen kentindeki Mathematikum’dan 160’dan fazla parçayla oluşturulan sergiyi 10 sene önceki açılışından bu yana dünyada 1 buçuk milyon kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Günerli, 28 Nisan tarihine kadar açık kalacak serginin 10.00-18.00 saatlerinde ücretsiz ziyaret edilebileceğini, yaş ve eğitim ayrımı gözetmeksizin herkesi sergiye beklediklerini sözlerine ekledi.   

 image002

 

 

TRTHABER  14.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here