TESLA Model 3’e büyük talep

0

Tesla Motors tarafından tanıtılan 3. nesil elektrikli otomobil “Model 3”, üç günde 280 binden fazla ön sipariş rakamına ulaştı.

ABD’de başlangıç fiyatı 35 bin dolar olan otomobil, yeni teknoloji sayesinde en az 340 kilometrelik bir menzile sahip olacak ve 2017 sonunda yollarda olacak. Ayrıca “Model3″, şirketin diğer modeli olan Model S’ten yüzde 20 daha küçük tasarlandı ve 100 kilometre hıza 6 saniyenin altında ulaşacak. Model 3’ün üretimi, şirketin ABD’nin California eyaletinde bulunan Fremont fabrikasında başlayacak. Şirket, 2020’ye kadar yıllık 500 bin otomobil üretimi hedefliyor.

image002

“Model 3”, tanıtımının yapıldığı 31 Mart’tan sonraki 3 günde 280 binden fazla ön sipariş aldı. Ön sipariş verenler, bin dolar depozito ödedi. Bu rakam Avrupa ve Türkiye için bin Euro olarak belirlendi. Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çanakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrikli araçların her geçen gün daha fazla gündemde yer almaya başladığını söyledi.

 

Elektrikli otomobillerde kullanılacak bataryaların fiyatlarının düşmesi ve seri üretimlerin artmasının bu otomobillerin tercih edilmesini sağlayacağını vurgulayan Çanakcı, “Bu bağlamda, elektrikli otomobillerin piyasaya sürülmesi ile satış sonrası hizmetler ve yeterli sayıda şarj istasyonlarının kurulması da son derece önem arz etmektedir. Elektrikli taşıtlardaki teknolojik gelişim, gerek şehir içi gerekse şehirlerarası yollarda servis ve şarj istasyonlarının yaygınlaşması, bu araçların trafikte daha sık görmemizi sağlayacaktır” dedi. Tesla’nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, 3. nesil otomobil olarak nitelendirdiği “Model 3″e ilişkin, “Dünyayı değiştireceğine inanıyorum” ifadesini kullanmıştı.

 

HÜRRİYET  06.04.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here