TÜBİTAK genç beyinleri yarışmaya çağırıyor

0

TÜBİTAK, üniversite öğrencilerine yönelik sanayi odaklı lisans bitirme, üniversite girişimcilik ve yenilikçilik ile yazılım projelerine ilişkin 3 ayrı yarışma çağrısına çıktı.

TÜBİTAK‘tan yapılan açıklamaya göre, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB), üniversite öğrencilerine kariyerlerinin başında bilime, ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayan projelere imza atma olanağı sunmak amacıyla sanayi, girişimcilik ve yenilikçilik, yazılım alanlarında 3 ayrı yarışma düzenledi.     

 

Bu yıl 4’üncü kez gerçekleştirilecek sanayi odaklı lisans bitirme projeleri yarışması, üniversite girişimcilik ve yenilikçilik yarışması ile lisans öğrencileri yazılım projeleri yarışmaları için öğrenciler en fazla 3 kişiden oluşan ekiplerle “e-bideb.tubitak.gov.tr” adresine 4 Nisan-27 Mayıs’ta başvurabilecek.      

Yarışmalar sonunda yapılacak akademik jüri değerlendirmeleriyle her kategoride birinci projeye 10 bin, ikinci projeye 7 bin 500, üçüncü projeye ise 5 bin lira para ödülü verilecek.     

Üniversite girişimcilik ve yenilikçilik yarışmasıyla, girişimcilik ve yenilikçilik fikrinin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri arasındaki önemini arttırmak, hayatın her alanına dair yenilikçi ve girişimci fikirleri desteklemek ve genç beyinlerin araştırmacı kültüre sahip olmalarını sağlamak hedefleniyor. Ayrıca yarışmaya bu yıl, bilim merkezi sergi ünitesi tasarımı kategorisi de eklendi. Böylece, etkileşimli öğretim yaklaşımıyla ziyaretçilerini denemeye ve keşfetmeye teşvik eden bilim merkezleri için özgün ve nitelikli sergi ünitesi örneklerinin tasarlanması amaçlanıyor.     

Sanayi odaklı lisans bitirme proje yarışmasıyla, mühendislik, teknoloji, doğa, sosyal, beşeri, tıbbi ve tarımsal bilimler bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin bitirme tezlerinde uygulama potansiyeli yüksek olan ürün geliştirmek ve süreç iyileştirme alanlarında sanayi ve iş dünyası ile ortak çalışarak geleceğe yönelik projeler üretmeleri hedefleniyor. Bu kategoride ödül alan projelerin sanayi danışmanı ve akademik danışmanına, projelere verilecek para ödüllerinin yarısı kadar para ödülü verilecek.     

Lisans öğrencileri yazılım projeleri yarışmasında ise lisans öğrencilerinin somut projeler geliştirerek ülkenin uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bilişim teknolojileri konusunda girişimci ve yenilikçi projeleri destekleyerek bu alandaki sorunlara çözüm üretmek ve yerel sektörün gelişimine katkı sağlamak, bu doğrultuda gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi teşvik etmek amaçlanıyor. Yarışma bilimsel çözümler, akıllı ve teknolojik çözümler, sosyal yaşam ve eğlence uygulamaları ve açık kaynaklı yazılım uygulamaları olmak üzere 4 alt kategoride düzenlenecek. Ayrıca ödül alan projelerin akademik danışmanına da projelere verilecek para ödüllerinin yarısı kadar para ödülü takdim edilecek.

 

HÜRRİYET  30.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here