‘Milli piyade tüfeği MPT-76’yı ABD de istiyor, Şili de’

0

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76’ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi.

 

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından üretilen milli piyade tüfeği MPT-76‘ya ABD, Şili, Azerbaycan gibi ülkelerden talep olduğu bildirildi.

MKEK Silah Fabrikası Üretim Şefi Mehmet Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Savunma Havacılık ve Uzay Sistemleri Yan Sanayi Yerlileştirme Zirvesi kapsamında Tekirdağ’da milli silahları gururla tanıttıklarını, en çok ilgiyi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yeni piyade tüfeği MPT-76 ile keskin nişancı tüfeği Bora 12’nin gördüğünü söyledi.

Geçmişte ordunun kullandığı G3 piyade tüfeğiyle ilgili yapılacak değişiklikleri Almanya’ya bildirmek zorunda olan bir ülkeden, kendi milli silahlarını üreten bir ülke konumuna gelindiğini vurgulayan Demirel, “MPT-76’ya aşırı derecede talep var, en büyük talep de ABD’den. Bunun yanında Azerbaycan gibi ordusunu bununla donatmak isteyen birçok ülke var, Şili de bunlardan biri. Tabii ki bizim kuruluş felsefemiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vermiş olduğu felsefe, TSK’nın gerekli olan silah ihtiyacını karşılamaktır. Birinci önceliğimiz her zaman TSK’dır.” diye konuştu.

 

SABAH 20.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here