Devlerin siber güvenliği Türk girişimciye emanet

0

Türk girişimci Melih Abdulhayoğlu’nun, 1998’de İngiltere’de tohumlarını attığı Comodo, Forbes 1000 listesindeki firmaların yüzde 20’sinin siber güvenliğini sağlıyor. Şirket, seçim döneminde ABD Başkanı Obama’nın da sanal dünyada güvenliğini üstlendi.

Türk girişimci Melih Abdulhayoğlu’nun, siber güvenlik şirketi Comodo, Forbes 1000 listesindeki şirketlerin yüzde 20’sinin siber güvenliğini sağlıyor. Yıllık büyüme hızı yüzde 30 olan şirketin, Amerika, İngiltere, Hindistan ve Çin dahil toplam 10 ülkede ofis ve Ar-Ge merkezi bulunuyor. NASA’dan Western Union’a kadar dünya devi birçok şirket ve kuruma hizmet sunan şirket, ABD Başkanı Barack Obama’ya da seçim çalışmaları sırasında siber güvenlik hizmeti verdi.

Bünyesinde 1.200 kişinin çalıştığı ve 600 binin üzerinde kurumsal müşteriye sahip Comodo’nun kurucusu ve CEO’su Melih Abdulhayoğlu, dünyada dijital sertifikasyon standartlarını oluşturanın ve standart koyma organizasyonunu kuranın 2005’te kendisinin olduğunu söyledi. Dijital sertifikasyon alanında bir tür barkod sayılan ‘white labelling’ uygulamasını da ilk gerçekleştirenin Comodo olduğunu hatırlatan Abdulhayoğlu, “Teknoloji alanında da çığır açacak icatlara imza atıyoruz. Bunların başında ‘önleme teknolojisi’ geliyor. Tamamen Comodo tarafından geliştirilen ve patent bekleyen bu teknoloji; zararlı yazılımları bilgisayarınıza ve daha da ötesi şirket ağına sokmadan önce güvenli bir kafeste çalıştırmanızı sağlıyor” diye konuştu.

 

DÜNYA 18.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here