Bizi bekleyen 4 teknolojik icat

0

Kendi kendine gidebilen otomobiller ve insansız uçaklar, şu sıralar medyanın en çok ilgisini çeken teknolojiler arasında. Ancak teknolojideki her gelişme, kendisine haberlerde yer edinemiyor. Aşağıda ise çok yakında gerçeğe dönüşmesi beklenen, az duyduğumuz 4 teknolojiyi sıraladık.

1. Yara iyileştiren lazer kalemler

Lazerler artık sadece ameliyatlarda kullanılmıyor. Bilim adamlarının tahminine göre 2017’den itibaren kullanabileceğimiz taşınabilir lazerler, yaralarınızı iyileştirebilecek. Elbette kalemleri profesyonel tıbbi yardım yerine kullanmayacağız, ancak yaranız kanadığında hastaneye gidene kadar kalem sayesinde yaranızı kapatabileceksiniz.

2. Hovercraft’lar

Araştırmacılara göre 2017’de kendi hovercraft’ınızı satın alabileceksiniz. Kaliforniya merkezli bir teknoloji firması olan Aerofex, Aero-X adlı hovercraft’ın testlerine bu yıl başlayacak. Eğer her şey yolunda giderse araç, 3 metre yükseklikte uçabilecek ve 72 km/saat hızla gidebilecek. Aero-X’in 85.000 dolar gibi bir fiyatla piyasaya çıkması bekleniyor, yani pek ucuz olmayacağı açık.

http://i.hurimg.com/i/hurriyet/90/770x0/56de6bae67b0a93694abef98

3. Carl Zeiss akıllı gözlük

Google Glass çoğu kullanıcı için büyük bir yenilikti, ancak bazılarımız Google’ın gözlüklerinin çok hantal ve kötü göründüğünü düşündü. Teoride müthiş bir cihaz da olsa Glass, pek yaygınlaşmadı. Sorun yok, çünkü Carl Zeiss’in akıllı gözlükleri neredeyse hazır. 2017 sonunda piyasaya sürülmeye hazırlanan gözlükler, Google Glass’ın tüm özelliklerine sahip olacak, üstelik daha hafif ve şık görünecek.

 

4. Segway robotlar

Bir zamanların merakla beklenen Segway’i artık eskide kaldı. Peki daha yüksek teknolojiye sahip, dahili bir robotla gelen bir Segway’e sahip olmak ister miydiniz?

2016’nın yaz veya sonbahar aylarında muhtemelen sahip olabileceksiniz. Yeni duyurulan Ninebot Segway, sahip olduğu teknoloji sayesinde çok daha rahat ilerlemenizi sağlıyor. Bu model içerisinde bulunan 3 boyutlu kamera, giderken derinliği ve nesneleri daha iyi algılamanıza olanak tanıyor. Kameralar, GPS sistemiyle geldiğinden konumunuzu kolaylıkla belirleyebiliyorsunuz.

Araç içinde bulunan ses tanıma yazılımı, onu hem sürüş halindeyken, hem de uzaktan kontrol edebilmenizi sağlıyor. Ninebot’u sürmediğiniz sırada sizi takip etmesini ve yüklerinizi taşımasını sağlayabiliyorsunuz.

HÜRRİYET 08.03.2016

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here