TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları 2016 yılı Başvurular Başladı

0

 

Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarının 12.sinin, “Efficiency Challenge Electric Vehicle” adında, 1-7 Ağustos 2016 tarihlerinde yabancı takımların da katılımına açık olacak şekilde düzenlenmesi planlanmaktadır.

Öğrenci takımlarına yönelik Elektromobil (Batarya Elektrik Enerjili Araç) ve Hidromobil (Hidrojen Enerjili Araç) kategorilerinde düzenlenecek yarışlarda bu yıl alternatif enerji ile çalışan araçlarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek araç bileşenlerinin geliştirilmesi teşvik ediliyor.

Başvurusu onaylanan tüm katılımcılara yol desteğinin verileceği yarışlarda, Türkiye’den gelen başvurularda ayrıca hazırlık desteği verilecektir. Elektromobil kategorisinde ilk defa katılan üniversitenin takımlarına, Hidromobil kategorisinde ise yeni araç konseptine geçilmesinden dolayı başvurusu onaylanan tüm takımlara 25.000 TL hazırlık desteği verilecektir.

Yarış pistinin sonradan ilan edileceği etkinliğe başvuru yapmak için;

  • Bir üniversite ya da yüksek öğrenim kurumu bünyesinde akademik danışman sorumluluğunda çalışıyor olmak,
  • Türkiye başvuruları için finansal desteğin yatırılacağı üniversite kamu hesabını, uluslararası başvurular için akademik danışman hesabını belirtmek,
  • Başvuru belgelerini (başvuru formu ve taahhütname) istenen formatta,29 Şubat 2016tarihine kadar tarafımıza göndermek gerekmektedir.

Başvuru belgeleri, teknik kurallar ve ayrıntılı bilgi için yarışın resmi websitesichallenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret ediniz.

Sorularınız için: challenge@tubitak.gov.tr

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here