TÜBİTAK Teknoloji Malzeme İhtiyacı Nanokomp’tan

0

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) 1512 programı desteği ile 2013 yılında İTÜ Arı Teknokent bünyesinde kurulan Nanokomp İleri Teknoloji Malzemeleri Limited Şirketi, faaliyet göstermekte olduğu ileri teknoloji malzemeleri sektöründe hızlı ve emin adımlarla ilerleyişini sürdürüyor. TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlardan aldığı proje destekleri ile Türkiye’de ilk defa %100 yerli ön emdirilmiş dokuma bant (pre-preg) üretim hattının kurulumunu başarıyla tamamlayan Nanokomp, özellikle stratejik malzeme olarak nitelenen ve doğrudan yurt dışı bağımlılığı yaratan pre-preg türlerinin yerli üretimi ile ilgili Ar-Ge çalışmalarını yoğun bir şekilde devam etmekte.

Nanokomp tarafından gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları kapsamında ilk olarak silika-fenolik esaslı ön emdirilmiş dokumalar geliştirilerek, firmanın ürün gamına eklenmiş.Günümüzde, roket/füze sistemlerinde motor gövdesi, alev tüpü ve lüle parçaları için kompozit yalıtım malzemesi üretiminde kullanılan silika-fenolik prepregler, stratejik kullanım alanlarına bağlı olarak ithalatı özel izinler altında gerçekleştirilebilen kritik malzemeler olarak biliniyor.

Nanokomp İleri Teknoloji Malzemeleri İş Geliştirme Müdürü Dr. Beril Akıncı konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Silika-Fenolik Prepreg malzemelerin yerli üretiminin başta ulusal güvenlik gereksinimlerimizi karşılayacak olmasının yanı sıra dünya ölçeğinde rekabet gücü yaratacak, stratejik ve ekonomik değere sahip bir adımdır. Silika-fenolik prepregler yerli pazara yeni sürdüğümüz bir ürün olmasına karşın başta TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (TÜBİTAK SAGE) olmak üzere, savunma sanayine yönelik faaliyet gösteren farklı yerli üreticiler tarafından yoğun bir şekilde talep edilmekte. 2014 yılında katılmış olduğumuz İTÜ GATE Programı ile de ürünümüzü Amerika’da da tanıtma fırsatı yakaladık. Yasal prosedürlerin tamamlanması ile birlikte ürünümüzün yurt içinde olduğu gibi yurt dışı pazarlara da hızlı bir giriş yapacağını düşünüyoruz” diyerek Nanokomp’un malzeme teknolojileri alanında küresel ölçekte öncü ve lider firma olma hedefini bir kez daha ortaya koymuştur.

 

http://itunovatto.com.tr 24.12.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here