Teknolojinin Kalbi Bu Yıl da YTÜ’de Atacak !

0

YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen İLTEK Günleri 2016 yılında bir kez daha öğrencinin teknoloji ile buluşma noktası olacak.

 

İLTEK Günleri 2006 yılında “Teknolojinin Gerisinde Kalmayın”  sloganıyla “İletişim Teknolojileri Günleri” olarak yola çıkan ancak zaman içerisinde başta iletişim ve bilişim teknolojileri olmak üzere teknolojiyi bir bütün olarak mercek altına alan bir teknoloji etkinliği haline gelmiştir. Geçtiğimiz on yıl gerek katılımcı kitlesiyle gerekse artan destekçileri ile birlikte profesyonelleşen bir yapıya sahip olan İLTEK Günleri, öğrenci, firma ve akademisyen işbirliğine olanak sağlaması bakımından çok önemli bir yere sahiptir.

 

Etkinlik bünyesinde gerçekleştirilen kariyer ve teknik oturumlar,paneller ve stant alanları ile elektronik, telekomünikasyon ve bilişim sektörleri ile üniversitenin karşılıklı olarak birbirlerinden beklentilerinin tartışılacağı bir platform oluşturulmaktadır. Etkinliğimizde; sektörde söz sahibi firma, dernek ve alanında uluslararası düzeyde başarılı projelere imza akademisyenlerin katılımcı olarak destek vermelerinin yanında her yıl düzenlenen CEO Forum ile bu alanlarda zirveye gelmiş yöneticiler ile öğrencilerin akıllarındaki soruları birebir sorabileceği bir ortam oluşturulmaktadır.

Üstlendiği bu misyonu 10 yıllık geçmişinde sektörün en önemli firmalarının destek vermesi ve katılım göstermesi ile büyük bir başarıyla yerine getirmiş olan İLTEK Günleri kısa zamanda kendi alanında kariyer planlaması yapan üniversite öğrencilerinin merakla beklediği organizasyonlar arasında yerini almıştır. Bu firmalardan bazıları şunlardır: Airties, Alcatel-Lucent, Avea, Cisco, Digitürk, Ericsson, Eutelsat, Figes A.Ş/Mathworks, Gate Elektronik, Huawei, IBM, Infotech, Intel, JoyGame, Karel, Kaspersky Lab, Microsoft, Motorola, Nokia Siemens Networks, Nortel Netaş, Nvidia ,Oracle , Prysmian Kablo ve Sistemleri, Siemens, Superonline, Tekniksat, Tubitak UEKAE, Turkcell, Turk Telekom, Turksat, Vodafone, Yandex. Büyük firmaların yanı sıra TÜTED, etid, TBD gibi sektörde hatrı sayılır derneklerin de destek ve katılımını kazanmıştır.

10.Yılında 3 günde 49 konuşmacı ağırlamanın yanında 1800’e yakın online kayıt alarak IEEE Öğrenci Kulübü rekorunu kıran İLTEK Günleri Türkiye’nin dört bir yanından teknoloji tutkunlarını konaklamalı bir şekilde ağırlayarak bir “teknoloji şenliği” olma yolundaki en büyük adımını atmıştır.

   11.İLTEK Günleri‘nde zamanımızın trend konularından 4.5G teknolojisi,akıllı şehirler, nesnelerin interneti, siber güvenlik, biyometrik sistemler, uydu ve uzay teknolojileri, yerli ar-ge, fütürizm ve maker hareketi gibi konular ele alınacak. Kariyer ve teknik oturumlarla paralel olarak, konusunda uzmanlaşmış firma ve isimler, teknik eğitimler de verecek. Eğitimlerde, henüz sektöre girmemiş ama kendini teknik anlamda geliştirme isteğinde olan öğrenciler, alacakları eğitim ve sertifikalarla, mezun olduklarında sektöre donanımlı ve bilinçli bir şekilde hazırlık yapacak.

 

   11.İLTEK Günleri 22-23-24 Mart 2016 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

   Eğer siz de “Sadece Derse Girerek Mühendis Olunmaz!” diyenlerdenseniz 11.yılında İLTEK Günleri etkinliğimize davetlisiniz!

 

Detaylı bilgi için bizi takip edin :

 

                                                            https://www.facebook.com/events/1492325387761924/

                                                            https://www.facebook.com/iltekgunleri

                                                            https://twitter.com/iltekgunleri

 

http://www.bilimsenligi.com/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here