GE Türkiye İnovasyon Merkezi Açıldı

0

Türkiye’de inovasyon merkezi kuran GE, İstanbul’daki kuluçka merkeziyle bölgeye teknoloji ihracatına hazırlanıyor. Merkezde farklı sektörlerle işbirlikleri de kurulması hedefleniyor.

GE Türkiye İnovasyon Merkezi İstanbul Teknopark’ta açıldı.  GE Dijital Dünya Başkanı Bill Ruh, GE Orta Doğu Kuzey Afrika ve Türkiye İnovasyon Başkanı Rania Rostom ve GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy’un katılımıyla gerçekleşen açılışta, endüstrilerde inovasyonun itici gücüne ve büyüyen ekosistemiyle Türkiye’nin bölgede sahip olduğu büyük potansiyeline vurgu yapıldı. GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nin temel hedefleri, ekosistem dahilinde yerel inovasyonu teşvik etmek, iş birlikleriyle endüstrilerin karşılaştığı zorlukların aşılmasına yardımcı olmak ve müşterilerin üretimlerini ve operasyonel verimliliklerini artırmak için ileri üretim teknikleri ve endüstriyel internet çözümleri sunmak olacak.

 

GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde tam donanımlı bir GE Sağlık ve Yaşam Bilimleri Laboratuvarı, GE Garaj atölyesi; enerji, sağlık havacılık, su, petrol & gaz, ulaşım ve aydınlatma sektörleri hakkında endüstriyel internet çözümleri ve Türkiye’deki potansiyel uygulama alanlarına dair bilgiler; akademik yayınlara erişim ve GE patent kitaplığı bulunuyor.

 

GE Türkiye İnovasyon Merkezi açılışında, GAMA ve GE, GAMA’nın Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santralı ve Kırkağaç, Sares, Karadağ ve Gökres Rüzgar Santrallerinde pilot olarak GE’nin yazılım çözümlerini kullanması çerçevesinde bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında GE Türkiye olarak GAMA ile operasyon, bakım, yakıt tüketimi, plansız duruş ve emisyon maliyetlerini azaltmak için operasyon ve bakım faaliyetlerini iyileştirme, ekipman verimliliği ve varlık yönetimi üzerine çalışmalar yürüteceğiz.

 Endüstriyel İnternet Türkiye’nin Enerji Verimliliği Hedeflerini Destekliyor

Son 10 yılda Türkiye’deki elektrik tüketimi %78 arttı. Tahminlere göre 2020 yılına kadar ülkemizin enerji ihtiyacı her yıl %6 ile 8 arasında bir oranda artış gösterecek. 2014 yılında Türkiye’nin dışarıdan aldığı enerjinin maliyeti 50 milyar doları buldu ve 2013 yılından itibaren endüstriyel su tüketimi, Türkiye’nin toplam su tüketimin %20’sini bulacak. GE Türkiye İnovasyon Merkezi, Türkiye ekonomisinin gelişiminde aktif bir rol oynayacak ve konusunda uzman iş ortaklarıyla birlikte endüstrinin ihtiyacı olan yenilikçi çözümler üzerinde çalışacak. Bu girişimler, Türkiye’nin verimlilik hedeflerini yakalamasına ve Türkiye’nin etkili bir şekilde dijitalleşmesine de yardımcı olacak.

GE Türkiye İnovasyon Merkezi sayesinde, müşteriler ve paydaşlarla birlikte endüstriyel bir kuluçka merkezi olarak hizmet vermenin yanı sıra iş birliği ve birlikte geliştirmeyi de destekleyeceğiz. Merkez, tüm GE iş kollarının arasında bilgi, teknoloji ve araçlara erişim sağlayan ve şirkete rekabet avantajı sunan GE Store’u da güçlendirecek.

GE Dijital Dünya Başkanı Bill Ruh, GE’nin dijital bir endüstri şirketine dönüştüğünün altını çizerek endüstriyel internetin önemini vurguladı. GE olarak, makineleri, veriyi ve insanları birbirine bağlayan ve böylece daha iyi, daha hızlı, daha güvenli ve daha güvenilir performans sunan yeni bir endüstriyel çağa liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz.

Bill Ruh, yaptığı konuşmada, “Büyüme ve verimlilik sağlamak için analitik ve öngörülebilir bilgilere odağın artması, konumu itibariyle Türkiye’yi müşteriler için sonuç üreten bir inovasyon üssü haline getirebilir. Dünyada yeni inovasyon çağında makineler, büyük veri analizi ve insanların birbirine bağlı hale gelmesi küresel endüstriyi ve altyapıları değiştiriyor” dedi.

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan M. Özsoy, “GE olarak Türkiye’de 65 yıldan fazla süredir faaliyet gösteriyoruz ve inovasyonun gelişimini her zaman destekliyoruz. Yerel çözümler ile inovasyonu teşvik etmek için GE’nin küresel deneyiminden ve bilgi birikiminden faydalanan merkezin, Türkiye ekonomisinin gelişiminde aktif bir rol oynayacağına ve özellikle enerji, sağlık ve LED endüstrilerinde önemli gelişmelere imza atacağına inanıyorum. GE Türkiye olarak merkezde, öncelikli endüstrileri tanımlayarak ve iş birlikleri kurarak müşterilerimiz, üniversiteler, mühendisler, girişimciler ve öğrencilerle çalışmalar gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.

 GE Sağlık ve Yaşam Bilimleri Eğitim Laboratuvarı ve Biofarmatik Teknoloji

GE Sağlık ve Yaşam Bilimleri Eğitim Laboratuvarı, ilaç geliştirme, protein bilimi ve bioproses araştırmaları için şirketin en gelişmiş araçlarını ve son teknolojiyi içeriyor. Laboratuvar, Türkiye biyomedikal sektörüne ileri teknik bir eğitim ve gelişmiş teknoloji fırsatının yanı sıra üniversiteler için bioteknolojiyle ilgili kurs imkanları sunuyor. Akademik personellere, eczacılıkla ve biyolojiyle ilgili araştırma yapanlara, Ortadoğu ve Rusya’daki GE müşterilerine açık olan laboratuvarda en gelişmiş GE ekipmanlarıyla küçük ölçekli araştırma çalışmaları yapmak mümkün olacak. Aktif bir multidisipliner bilimsel ortamda GE teknolojilerin kullanılması, yaşam bilimleri araştırmaları kapsamında yeni inovasyonlar ve teknolojiler geliştirmesini hızlandıracak. Türkiye, bugünkü ilaç tüketiminin %60’ını yerel ilaç üretimiyle karşılamayı planlayarak, hem cihazlar hem de ilaçlar konusunda, sağlık sektöründeki yerli üretim dönüşümünü hızlandırmayı hedefliyor.

Dünya çapında GE tarafından kurulan 8. İnovasyon Merkezi olma özelliği taşıyan merkezimizin asıl amacı, ülkemizdeki inovasyon ekosistemine katkıda bulunması, taze ve inovatif fikirler için bir kuluçka merkezi haline gelmesi ve nihayet Türkiye’den dünyaya ithal edilecek yenilikçi ürün ve çözümler üretilmesi. GE Türkiye İnovasyon Merkezi, bu hedeflerini gerçekleştirmek için “bir fikrim var” diyen herkese açık olacak. Yakın zamanda randevu sistemi ile misafir kabul edecek olan merkezimizi birlikte canlı tutmak için sizin de fikirlerinizi bekliyoruz.

 

http://geturkiyeblog.com/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here