Arçelik’ten ünlü bilim parkına Türk Ar-Ge merkezi

0

Arçelik, Tayvan’dan sonra yurtdışındaki ikinci Ar-Ge merkezini Birleşik Krallık’ın ilk bilim parkı olan Cambridge Science Park’ta açıyor.

Arçelik, global Ar-Ge ağını genişletmek için düğmeye bastı. Şirket, Tayvan’dan sonra yurtdışındaki ikinci Ar-Ge merkezini Cambridge Üniversitesi’ne bağlı Trinity College’ın yönettiği Birleşik Krallık’ın ilk bilim parkı olan ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Cambridge Science Park’ta açıyor. Birleşik Krallık’ta kurulan yeni Ar-Ge merkezi, yazılım tasarımı, yeni malzemeler, ileri üretim teknolojileri öncelikli olmak üzere beyaz eşya alanında yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak konularda Ar-Ge faaliyetleri yürütecek.

EKOSİSTEME YAKIN OLACAĞIZ 
Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Global Ar-Ge organizasyonumuzun genişlemesi kapsamında çok önemli bir adım attık. Araştırma geliştirme alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Birleşik Krallık’ta Ar-Ge merkezimizi açmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Yeni merkezleriyle global teknoloji ekosistemine daha yakın olacaklarını ifade eden Bulgurlu şöyle konuştu: “Burada yürüteceğimiz araştırma geliştirme faaliyetleri ile uluslararası Ar-Ge işbirliklerimizi daha da geliştireceğiz. Arçelik’in başarılı olmasındaki en önemli faktörlerden biri, sahip olduğu Ar-Ge gücü ve bununla birlikte gelen teknolojik yetkinlikleri. Arçelik, Ar-Ge donanımı sayesinde rekabette öne çıkan, dünya standartlarında ve özgün teknolojiye sahip ürünler geliştirmeye ve küresel varlığını artırmaya devam ediyor.” Güçlü markaların arkasında sağlam teknolojinin yattığını belirten Bulgurlu, Ar-Ge yetkinlikleri sayesinde her pazara güvenle girebildiklerinin altını çizdi.

‘PAZARDAKİ GÜCÜMÜZ ARTACAK’
Hakan Bulgurlu, Arçelik’in Türkiye’nin patent lideri ve Dünya Fikri Haklar Örgütü’nde en çok uluslararası patent başvurusuna sahip ilk 200 şirket arasındaki tek Türk firması olduğunu söyledi. Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Ajansı’nın (UKTI) projeye en başından beri destek verdiğini belirten Bulgurlu, “Global markamız Beko Birleşik Krallık beyaz eşya pazarında uzun zamandır koruduğu liderlik konumuyla iddialı bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Ar-Ge merkezimizin kuruluşu, Birleşik Krallık’daki mevcut konumumuzu daha da güçlendirecek önemli bir adım” dedi. Arçelik, Türkiye’de 8, Tayvan’da 1 olmak üzere toplam 9 Ar-Ge merkezi, binin üzerinde Ar-Ge çalışanı, 2 binden fazla patent başvurusu ile Türkiye’de sektöründe Ar-Ge lideri konumunda bulunuyor.

 

 

SABAH 26.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here