Erat, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 48. şirketi oldu

0

Erat Telekom, gerçekleştirdiği yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile fiber optik aksesuar alanında tam çeşitlilik ile hizmet veriyor.

Kayseri’de fiber optik sektöründe faaliyet gösteren Erat Telekomünikasyon, bünyesine eklediği yeni ürünleri ile telekomünikasyon sektörünün tamamına hitap eden pozisyona ulaştı. Firma, faaliyetleri ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 48. Şirketi oldu. Hedefte büyümeyi devam ettirmek var.

2011-2013 yılları arasında satışlarını yüzde 143 artırdıklarını söyleyen Erat Telekomünikasyon San.Tic.Ltd.Şti. Genel Müdürü Fatih Erkan , bunun karşılığında hızlı büyüyen şirketler listesine girmeyi başardıklarını belirtti.Erkan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TEPAV ve Allword Network işbirliğinde yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışmasında  48. Sırada yer aldık.Bu listeye giren Kayseri’den iki firmadan biri olduk ” ifadesinde bulundu.

Fiber optik aksesuar üretimi ve satışı,fiber optik kablo satışı,fiber optik pasif komponentler üretimi ve satışı, fiber optik ek cihazı satışı, fiber optik otdr test cihazı satışı,fiber optik kalibrasyon hizmetleri,FFTX ürünlerin satışı ,fiber optik proje danışmanlık hizmetleri ve sonlandırma, ek montaj hizmetleri alanında faaliyet gösteren Erat Telekom’un Ar-Ge çalışmaları ile fiber optik sektöründe büyüyeceğini belirten Erkan , “Firmamızı 1998 yılında fiber optik kablo montajı ve fiber optik kablo ek montajı alanlarında faaliyet gösterecek şekilde kurduk. Çok hızlı bir gelişme kaydederek geçen zaman içerisinde fiber optik ara bağlantı kabloları pigtall,patch cord ,bakır DATA patch cord kablosu ,fiber optik bağlantı ekipmanları ve her türlü fiber optik aksesuar üretimini de kendi bünyemizde gerçekleştirmeye başladık. Firmamız yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile çeşitlendirdiği ürün yelpazesi ile telekomünikasyon sektörünün tamamına hitap eder konuma ulaştı. Üretim  parkurumuzda son teknolojiye sahip makineler kullanılıyor. Üretimimizi ISO 9001 standartlarına göre ve ISO 14001 ,OHSAS 18001 gereklerini göz önünde bulundurarak gerçekleştiriyoruz. Üretimimizi uluslararası ve yerli standartlara göre üretmenin yanı sıra özel müşteri şartnameleri ve isteklerine göre de yapabiliyoruz” dedi.

Üretim hakkında bilgi veren Erkan, “El değmeden son teknoloji ekipmanlarımızla ürettiğimiz tüm Pig Tail ve Patch Cord’ lar kalite laboratuarımızda OTDR ölçümlerine tabi tutularak ve 400X özel fiber mikroskoplarıyla konektör bağlantıları kontrol edilerek müşterilerimize ulaştırılıyor. Uyguladığımız bu testlerde db ölçüm ve kayıpları dünya standartlarınca belirlenmiş ölçütler aralığında alınmakta olduğundan, yurt içi ve yurt dışı müşterilerimize tüm ürünlerimizde aynı standardı sunuyoruz.Erat Telekomünikasyon esnek üretim kapasitesi olanaklarıyla müşterilerimizden gelen taleplere göre yüksek seri adetlerde veya proje bazlı paket üretim yapabiliyoruz. Laboratuarlarımızdan, tozdan ve diğer dış etkenlerden arındırılmış paketleme bölümüne gelen ürünlerimiz, özel koruyucular kullanan uzman personel tarafından paketlenmekte ve tüm ambalajlarda içerisindeki ürüne ait ölçüm değerleri yanı sıra paket üzerinde hemen barkodun yanında ürünün bağlantı kalitesini gösteren konektör polişh resmi yer alıyor. Müşterilerimizin koşulsuz memnuniyeti adına, rutin sevkiyatların yanı sıra RCS (Rabbit Cargo System) adını verdiğimiz sistemle acil ihtiyaçları da yerinde ve zamanında karşılayabiliyoruz. Üretim; 3000 m2’si kapalı, 5000 m2 alandaki entegre tesislerde, konusunda bilgi ve deneyim sahibi yaklaşık 65 kişilik uzman bir ekip tarafından, en son teknolojik gelişmelere uygun makine ve yöntemler kullanılarak üretim yapıyoruz” bilgisini verdi.

Erat Telekom’un teknik amaçla kurulması sebebiyle başarılarındaki önemli noktalardan birinin de profesyonel montaj ekibinin sağladığı hizmet olduğunu vurgulayan Erkan ,”Her biri alanında uzman  profesyonel çalışanlarımızla, benimsediğimiz kalite standartları, teknolojik ekipman ve alt yapıya verdiğimiz önemle, sağladığımız doğru ürün doğru fiyat politikamızla, ‘Telekomünikasyonda Yeni Çağ’ sloganıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bahsi geçen tüm ürünlerimizde kalite ve sağlamlık özellikle arazi uygulamalarında büyük önem taşıyor. Unutulmaması gereken belki de en önemli nokta uygulamayı yapan ekibin uzmanlık derecesi.Firmamızın 10’u aşkın saha uygulama ekibine sahibiz” diye konuştu.

Yurt içinde telekomünikasyon sektörünün önde gelen firmaların yüklenici firmalarına hizmet sağladıklarını ifade eden Erkan, “Türk Telekom,Türksat,Turkcell, Turkcell Superonline, Vodafone, Avea gibi belli başlı kurumsal firmaların yüklenici firmalarına ,güvenlik  ses ve veri iletişiminde hizmet veren firmalara yoğun satış gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.Yurt dışı pazarında 12 ülkeye ürün gönderdiklerini belirten Erkan, Almanya, Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan ve İran gibi ülkelerde ürünlerinin kullanıldığını sözlerine ekledi.

 

DÜNYA 28.08.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here