Dünyanın robot bilimcileri Türkiye’de

0

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 17. Uluslararası İleri Robotik Teknolojiler Konferansı dünyanın robot bilimcilerini Türkiye’de buluşturacak.

IEEE Robotik ve Otomasyon Derneği’nin teknik sponsorluğunda gerçekleştirilecek 17. Uluslararası İleri Robotik Teknolojiler Konferansı  ICAR 2015, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü ‘nde düzenlenecek. Konferansta paradigmalar ve uygulama alanlarına odaklanılarak, robotik alanında teorik modelleme, tasarım, deneysel doğrulama veya vaka çalışmaları şeklindeki özgün çalışmalar aktarılacak ve incelenecek.

Konferansta bunların yanı sıra vizyon robotik, bilişsel robotik, robotik mimarileri, mobil robotlar, insansı robotlar, öz-yerelleştirme ve navigasyon, insan-robot etkileşimi, multi-robot sistemleri, arama kurtarma robotları, robot işletim sistemleri, simülasyon ve görselleştirme, robot sürüleri, biyolojik-etkileşimli robotlar, insansız hava robotları, robot sualtı sistemleri ve robotik rehabilitasyon ile ilgili atölyeler de gerçekleşecek.

Konferanstaki konuşmacılar arasında robotik teknolojiler uzmanı Oussama Hatibi, İngiltere Kraliyet Enstitüsü Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Profesörü Danica Kragic, Johns Hopkins Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Profesörü Noah J. Cowan yer alacak.

 

.

Konferansın kimliği:

  1. Uluslararası İleri Robotik Teknolojiler Konferansı ICAR 2015

Yer: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü
Tarih: 27-31 Temmuz 2015
Saat: 08.30-18.30
Konferans internet sitesi:
http://icar2015.org/

 

28.07.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here