‘Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi’ açıldı

0

Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin ilk “Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi” açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) bünyesinde açılan Türkiye’nin ilk “Siber Güvenlik ve Biyometrik Araştırmalar Merkezi”nde, biyometrik ve siber güvenlik sistemleriyle ilgili araştırmaların yanı sıra sektörel danışmanlık hizmetleri de verilecek.

YTÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile kurulan merkez, 1 milyon 300 bin liralık yatırımla hayata geçirildi.

İSTKA 2014 “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında, Türk Standartları Enstitüsü iştirakiyle kurulan merkezin hedefi, güvenli biyometrik ürünlerin üretimi için gerekli Ar-Ge altyapısını oluşturmak, biyometrik sistemlerle ilgili veri tabanlarının oluşturulmasını ve protokollerin geliştirilmesini, siber güvenlik ve biyometrik sistemlerle ilgili standartların ve yerli çözüm önerilerinin geliştirilmesini sağlamak olarak belirlendi.

Türkiye’de ilk olan merkezde, biyometri konusunda en son teknolojik ürünleri içeren bir Ar-Ge ve Test laboratuvarı, sektörel işbirliklerini sağlama ve danışmanlık amaçlı bir uygulama salonu ve eğitim hizmetlerinin verileceği bir konferans salonu yer alıyor.

Projenin yürütücüsü olarak YTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Yıldırım görevlendirildi.

Açılış etkinliğinin ikinci bölümünde “Biyometrik Teknolojilerde Dünyada ve Türkiye’de Mevcut Durum ve Çözüm Önerileri” konulu bir panelinde yer aldığı “Siber Güvenlik ve Biyometri” konulu çalıştay düzenlendi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here