Ekonomi Üniversitesi’nden NASA’ya

0

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), gençlere yeni bir dünyanın kapısını teknolojik devrimle açıyor.

Gerçekliğin bilgisayar yazılımı tarafından geliştirilerek üç boyutlu hale getirilmesi işlemi, İEÜ’nün yeni tercih dönemi kampanyasında hayat bulacak. Artırılmış Gerçeklik Uygulaması (İEÜ AR) adı verilen çalışmayla yeni bir kampanya dönemine başlayan İEÜ, sosyal medyada da çarpıcı bir yarışma düzenliyor. ‘İzmir Ekonomi ile NASA’ya başlıklı instagram yarışmasında kampanyanın ilk etabında görüntüye gelecek 3 boyutlu roket ile en yaratıcı fotoğrafı çeken bir kişiyi Amerika’daki uzay üssü NASA’ya götürecek. ‘Geleceği inşa edecek gençleri bekliyoruz’ sloganıyla oluşturulan kampanyada, uzay temasıyla gençlere geleceği birlikte yaratma çağrısı yapılıyor.

Yenilikçiliği besliyor
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yenilikçiliği besleyen öğrenme kültürünün önemine dikkat çekerek, “Yeni dönemde üniversitemizi anlatırken teknolojiden de yararlandık.Girişimcilerin yetiştiği Embriyonix bünyesinde ve İzmirBilimpark’ta yer alan Eda Evdüzen’in kurduğu Kidolindo Şirketi’nde mezunlarımız ‘artırılmış gerçeklik’ uygulamasını geliştirdi. Böylelikle gençlere, geleceğin kapılarını yeni teknoloji aracılığıyla eğlenceli şekilde açmalarını sağlıyoruz. Kampanyanın ilk etabında 3 boyutlu roket tasarlandı. Sosyal medya yarışmasıyla en yaratıcı fotoğrafı çeken bir kişiyi de NASA’ya göndereceğiz” dedi.

 

UYGULAMA NASIL ÇALIŞIYOR

Apple Store veya Google Play aracılığıyla ‘IEÜ AR’ uygulaması akıllı cihazlar aracılığıyla ücretsiz indirilebilecek. Uygulamanın başlamasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yazılı basında veya billboardlarda bulunan görsellerinin üzerine programı tutun. Karşınızda 3 boyutlu bir roket bulacaksınız. Roketin etrafında 360 derece dönüp detaylarını inceleyebilirsiniz. Roketle birlikte fotoğrafınızı çekip sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Fırlat butonuna basarak roketi uçurun. Uzay boşluğunda roketi siz kullanıyorsunuz. Telefonunuzu ya da tabletinizi ne tarafa yönlendirirseniz o yöne gidecek. Karşınıza çıkacak fakülte ve bölümlerin içinden geçerek puan toplayabilirsiniz. Uygulamanın içindeki görsellerden çıktı alarak da yine aynı işlemleri yapabilirsiniz.

AKILLI KAMPÜS

Dijital teknolojilerin yenilikçi kullanımının örneğini İzmir Ekonomi’de sergilediklerini belirten Başkan Demirtaş, şu bilgileri paylaştı: “3 milyon dolarlık yatırımla yeni akademik yıl için ‘Akıllı Kampüs’ projesini gerçekleştirdik. Bilgiyi üretebilen, hayata ve geleceğe güvenle bakan gençler mezun ediyoruz. Tamamen yeni kuşakların öğrenme biçimlerine uygun bir yapı oluşturduk. Kurduğumuz sistem bu kapsam ve içerikte Türkiye’de hiçbir üniversitede yok. Yatırımı yaparken farklı eğitim teknolojilerini birleştirerek, öğrencilerin tek noktadan bilgiye ulaşmalarını sağladık.”

GELECEK DİJİTALLE BULUŞTU

Artırılmış Gerçeklik Uygulaması, gözümüzle gördüğümüz gerçek dünya görüntülerinin üzerine dijital bir katman ekleyip, sanal objeleri entegre ederek algının ve etkileşimin artırılmasıdır. Burada en önemli nokta, gerçek ve dijital dünyaların birbirinden gerçek zamanlı haberdar olması ve birbiriyle etkileşim halinde olmasıdır. Artırılmış gerçeklik uygulamalarının temelinde de birçok teknolojide olduğu gibi askeri teknolojiler yatıyor. İlk uygulamalar askerlerin mayın bulduğu simülasyonlarda kullanılıyor.

HÜRRİYET  26.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here