Yeditepe Üniversitesi Virüs ve Bakterileri Öldüren Boya Üretti

0

Yeditepe Üniversitesi, Virüs ve Bakterileri Tamamen Öldüren Dünyada Bir İlk Olan Boya Üretti ve Patentini Aldı.

Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları’nda geliştirilmiş ve patenti alınmış bakterileri ve virüsleri tamamen öldüren çok özel bir boya üretti ve patentini aldı. Yeditepe Üniversitesi ayrıca 2016 bahar aylarında hizmete girecek olan Onkoloji İhtisas Hastanesi açacak. Yeni açılacak hastane virüs ve bakterileri tamamen yok eden boya ile boyanacak.

2005 yılında hizmet vermeye başlayan ve bir vakıf üniversitesi hastanesi olan tamamen Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları’nda geliştirilmiş ve patenti alınmış bakterileri ve virüsleri tamamen öldüren çok özel bir boya üretti ve patentini aldı. Yeditepe Üniversitesi ayrıca 2016 bahar aylarında hizmete girecek olan Onkoloji İhtisas Hastanesi açacak. Yeni açılacak hastane virüs ve bakterileri tamamen yok eden boya ile boyanacak.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Faruk Yencilek, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ABD Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Halit Yerebakan ve Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Baş Müdür Yardımcısı M. Tufan Sarıoğlu’nun katıldığı basın toplantısında konuşan Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Hastane Başhekimi Doç. Dr. Faruk Yencilek gelecek sene açılacak Onkoloji İhtisas Hastanesi müjdesini verdi.

Onkoloji İhtisas Hastanesi 220 yataktan oluşacak ve son model teknolojik tıp aletleriyle donatılacak. Toplamda 80 milyon $ harcanılarak yapılacak olan hastanede çok az hastanede bulunan bir özellik de olacak. Kanser hastalarının diğer hastalara göre enfeksiyonlara çok daha duyarlı olmaları sebebiyle, hastanede tüm yatakların tümüyle yıkanabileceği yıkama odaları da bulunacak.

Kanser hastalarının çok özellikli olduğunu ve özel ilgiye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Yencilek, “Bu hastanede kanser hastalarına özel ilgi gösterilecek” dedi.

Ayrıca yapılacak Onkoloji İhtisas Hastanesi’nin, Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları’nda geliştirilmiş ve patenti alınmış bakterileri ve virüsleri tamamen öldüren çok özel bir boyayla boyanacağını söyleyen Yencilek şöyle konuştu:

Yeni açılacak hastanemizde patenti tamamen bize ait olan anti-viral ve anti-bakteriyel boya kullanılacak. Günümüzde kullanılan anti-bakteriyel boyalar bakterilerin gelişimini durduran özelliklere sahip. Bizim ürettiğimiz boya ise bakterileri ve virüsleri tamamen öldürücü etkiye sahip. Dolayısıyla hastane enfeksiyonlarında dünyada bir ilki başarmayı hedefliyoruz. Artık dirençli bakteriler hasta, hekim ve hastaneler için bir kabus olmaktan çıkacak. Bu boya öncelikle bizim hastanemizde kullanılacak ve daha sonra arzu edenlerle insanlık adına paylaşılacaktır.”

TÜRK İNTERNET  16.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here