Donanım ve Yazılımın Buluşması: Büyük Veri

0

Amazon’dan Zynga’ya, birçok şirket verileri izleyerek, çeşitlendirerek ve analiz ederek endüstri hakkında güçlü iç görüler toparlıyor. Ancak GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jeff Immelt, GE’ye rakiplerine karşı bu kadar büyük bir avantaj kazandıran gücün büyük veri ve endüstri kombinasyonu olduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz hafta Florida’da yıllık olarak düzenlenen, iş adamlarının, Wall Street analistlerinin ve yatırımcıların bir araya geldiği bir konferansta konuşan Immelt, hem makinelerin, hem de Predix’te yazılım üretmenin GE’ye veri toplamak için dijital ve fiziksel bütün imkanları sağladığını belirtti.

Immelt, 2017 yılı sonuna kadar, GE’nin yazılım şirketi Predix sayesinde 500 bin makineyi dijital olarak yönetip izleyeceğini, bu sayede yıllık gelirine tahmini 8 milyar $ ekleyeceğini ve üretkenliği ile 500 milyon $’a kazanacağını belirtti. GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Immelt, yazılıma yapılan 1 milyar $’lık yatırımın, üretkenliği artırması ile gelire dönüştüğünü söyledi.

tumb2

Geçtiğimiz yıl, GE 25.000 rüzgar türbinini kurdu. Bugün ise dijital rüzgar türbini santralini inşa ediyor. GE Power & Water CDO’su Ganesh Bell, yazılım ve analiz birleşmesinin her türbinin sanal bir ikizini yaratarak veri toplamayı ve fiziki santralleri güçlendirmeyi sağladığını anlatıyor.

Her iki saniyede GE tarafından üretilen uçak motoruna sahip bir uçak havalanıyor ve bu sıklık çok yakında daha da artacak. Şimdiden 8.900 siparişe ulaşan LEAP motoları 2016 yılında gökyüzündeki yerlerini alacak. LEAP uçak motoru, GE Havacılık ve Fransız Safran (Snecma) arasında ortak bir girişim olarak kurulan CFM International tarafından üretiliyor.

tumb3 

GE’nin Tier 4 Lokomotif’i Amerika Birleşik Devletleri’nin sıkı emisyon standartlarını karşılayan ilk yük treni motorudur. Siparişleri ile 40 milyar $’lık rekor bir gelir elde etti.

tumb4

GE TÜRKİYE  16.06.2015

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here