2015 yılı Teknoloji Ödülleri Yarışması

0

Türkiye’nin teknoloji geliştiren ülkeler arasında yer almasını sağlamak ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenen ödüllerde bu yıl, 2023 hedefleri için ‘seferberlik’ çağrısında bulunuldu.

TÜBİTAK, TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) ve TÜSİAD tarafından düzenlenen “Teknoloji Ödülleri”nin 12’ncisi için başvurular başladı. Türkiye’nin teknoloji geliştirme ve 2023 hedeflerine ulaşma konusunda, devlet ile özel sektörün el ele vererek seferber olması çağrısında bulunuldu.

Yetkililer Türkiye’nin dünyada rekabetçi ekonomiler arasında yerini sağlamlaştırabilmesi için yenilikçi ürün ve teknoloji geliştirmeye daha fazla kaynak ayrılması gerektiğine dikkat çekti.

Firmalar, pazara sunulmuş ya da sunulmamış, bir veya birden fazla ürün ve/veya süreç geliştirme veya iyileştirme çalışması ile Teknoloji ödülleri Programı’na başvurabilirler.

 

Başvurular ile ilgili kuruluş büyüklüğü sınıfında:

-Yeni ürün üretilmesi veya ürün kalitesi/standardının yükseltilmesi(ürün yeniği)

-Yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi veya maliyet düşürücü ve standart yükseltici yeni tekniklerin geliştirilmesi(süreç yeniliği) katagorilerinde yapılabilir.

 

Detaylı bilgi ve başvuru için www.teknoloji.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here