Sanofi’den Türkiye’nin bilim insanlarına ”Ar–Ge Çağrısı”

0

60 yıldır Türkiye’de Ar-Ge’nin ve bilimsel altyapının gelişmesi için yatırım yapan Sanofi, ikinci kez “Ar-Ge Çağrısı” başlatıyor. Türkiye ilaç sektöründeki çalışmalara ivme kazandırmak amacıyla bir Ar-Ge çağrısıbaşlatıyor “Ar-Ge Çağrısı” platformu ile Türkiye’deki tüm bilim insanları ve akademisyenlere yeni molekül geliştirme çağrısı yapan tek ilaç şirketi olan Sanofi, bu platformla projeleri dünyaya açarken, aynı zamanda Global Ar-Ge altyapısını ve kaynaklarını da Türkiye’nin hizmetine sunmaya devam ediyor. Türkiye’de ilgili tüm bilim insanlarına açık olan ‘Ar-Ge Çağrısı’ platformuna katılım için son başvuru tarihi 30 Haziran 2015.

 

“Ar-Ge Çağrısı”, başta üniversitelerin Tıp, Eczacılık ve Fen Fakülteleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri’ndeki araştırmacılar olmak üzere tüm bilim insanlarının katılımına açık bulunuyor. Fikirlerinin yaşamları değiştirebilecek buluşlara dönüşebileceğine inanan bilim insanlarının, “Ar-Ge Çağrısı”na katılabilmesi için, www.sanofi.com.tr veya www.akademika.org/Arge-Cagri-Projesi adresi üzerinden başvuru formunu doldurmaları yeterli.

 

Sanofi bu platformla, Türkiye’den yeni molekül adaylarının önünü açmak, yeni Ar-Ge projelerinin çıkmasının ve Türk bilim insanlarının Sanofi Global ile işbirliği ve lisans anlaşmaları yapmalarının yolunu açmayı amaçlıyor. Türkiye’de ilaç Ar-Ge’si ve yeni molekül keşfinin desteklenmesi hedefiyle Sanofi Türkiye ekibi tarafından hayata geçirilen “Ar-Ge Çağrısı”, karşılanmamış tıbbi ihtiyaçlara cevap verebilecek yeni fikirleri olan bilim insanlarının uluslararası platformlara taşınarak Sanofi Global Ar-Ge merkeziyle birlikte ürün geliştirilmesini ve bunların insanlığın hizmetine sunulmasını amaçlıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here